sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Albumilista 3/2017

Kun levyalet hiipuivat pois, tammikuu on taas vuoden helpoin sesonki albumilistasijojen kannalta. Happoradio iski hienosti tähän saumaan, vaikka pohjustussinkkujen vastaanotto enteili pahaa. Välillähän tuntuu, että striimikultalevyjä jaetaan kadunkulmissa joka toiselle ohikulkijalle, mutta Valopallo ja Älä puhu huomisesta jäivät kauas noista rajoista. Radiossa bändistä yhä tykätään.

Albumit
 1.  (–)  Happoradio: Kauniin kääntöpiiri
 2.  (1)  The Weeknd: Starboy
 3.  (3)  Evelina: 24K
 4.  (2)  Paula Koivuniemi: Duetot
 5.  (4)  Vain elämää kausi 5, ensimmäinen kattaus

Kauniin kääntöpiiri on Happoradion neljäs peräkkäinen ykkönen, jos huomioidaan vain studioalbumit. Vuoden 2011 kokoelma ylsi kuutoseksi.

 8.  (–)  The Xx: I See You
26.  (–)  Soundtrack: La La Land
32.  (–)  Pain of Salvation: In the Passing Light of Day
37.  (–)  Bonobo: Migration
42.  (–)  Accept: Restless & Live

The Xx jatkaa kolmannellaan sijojen 10 ja 6 jälkeen linjakkaasti. Sen sijaan viimeksi (2014) paalupaikallaan yllättänyt Accept jäi alas. Bonobo on taas yksi kypsällä iällä suosioon puskenut tuottaja-dj – Migration debytoi brittilistan viidentenä.

2 kommenttia:

  1. Acceptin livelevyn yltäminen ylipäätään top 50:een on aika jämäkkä asia, joskin harvat tilastoituvat konserttiäänitteet taitavat muutenkin olla lähinnä heviä. Myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä uusi studioalbumi näyttänee enemmän suuntaa bändin suosiosta.

    Saisiko menestyneimmistä livelevyistä kesä- tms. sarjaa tulevina aikoina, jollei sellaista ole vielä ollut? Ja kiitos mielenkiintoisesta blogista!

    VastaaPoista
  2. 10-vuotiaaseen Sisältää hitin -kirjaan kokosin aikoinani livelevykatsauksen. Onhan niitä aika isojakin ilmiöitä ollut kuten Mestarit Areenalla, Total Balalaika Show ja Springsteenin viisilevyinen live.

    VastaaPoista