lauantai 21. tammikuuta 2017

Eva kiittää Saijaa

Saija Saarniston suoritus The Voice of Finlandissa herätti poikkeuksellisen paljon huomiota, ja hänen lauluvalintansa Autumn Leaves nousi eilen latauslistalle. Saarniston versiota siis ei ole vielä julkaistu, vaan sijalta 17 löytyy Eva Cassidy, jonka kappaleeksi Autumn Leaves ohjelmassa ilmoitettiin ja jonka sovitusta esitys kuuliaisesti myötäili.

Joseph Kosman alkujaan Les feuilles mortes -nimellä säveltämä biisi on jo yli 70-vuotias ja toinen toistaan nimekkäämpien tähtien puhkilevyttämä – myös Suomessa. Se oli mukana ekalla Suomi soi 4 -kirjan julkaisemalla loppuvuoden 1951 singlelistalla (esittäjänä The Melachrino Strings), mutta 65 vuoden välijaksolta on vain yksi muu listatallenne, Agents & Jorma Kääriäisen radiohitti Kuolleet lehdet (2000).

Mikä merkittävintä, amerikkalainen Eva Cassidy (1963–1996) on lopultakin lista-artisti myös Suomessa. Britanniassa hän nousi muutama vuosi kuolemansa jälkeen jättisuosioon, ja Songbird-kokoelma palkittiin kuusinkertaisella platinalla. Niinkin lähellä kuin Ruotsissa Songbird oli listakakkonen ja sai kuusi muuta Top 40 -albumiseuraajaa, mutta meillä ei onnistuttu lämpenemään tälle erikoiselle tarinalle ja ilmiölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti