torstai 15. joulukuuta 2016

Vuosi on oiva annos

Viime vuonna mätin nettiin useita lista-arkistosivustoja: vanhat singlelistat, vanhat albumilistat, vanhat hittivuosilistat ja artistien mukaan aakkostetun hittihakemiston. Ne ovat käytännössä vain lojuneet ihmisten löydettävänä, mutta vastaanottoa on ollut mukava seurata.

Singlelistasivusto ylitti hiljattain 100.000 latauksen rajan, merkittävältä osalta erään Ilta-Sanomien linkityksen ansiosta. Mutta yllättävän lähellä peesaa hittivuosilistasivusto, johon selkeiden otsikoiden ansiosta päätyy paljon kävijöitä Googlen kautta. Vanhat albumilistat eivät kiinnosta läheskään singlelistojen tapaan, ja lukemat jäävät vertailussa alle viidesosaan.

Sisältää hitin -nimeä kierrättävä listalevyhakemisto taas on Googlelta lähes piilossa. Otsikot ovat outoja lyhenteitä, ja taulukkomuotoinen sisältö ei ota tarttuakseen hakurobottien haaviin. Saa antaa hakuoptimointineuvoja. Mutta sivusto on linkittynyt useisiin wikipedia-artikkeleihin, ja menneen kuukauden aikana lukijoita on tullut enemmän USA:sta kuin Suomesta!

Katsotuin hittivuosilista on 2006, katsotuin singlelistasivu vuosi 1962 ja katsotuin albumilistasivu vuosi 1979. Tämänkin blogin luetuimmat ovat vuosikatsauksia – siitäkin huolimatta, että täysin vanhanaikaisesti luulen vuoden yhä kestävän joulukuun loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti