tiistai 6. joulukuuta 2016

Jaren ja Kimmon profetia

Profeetat on Suomen pophistoriassa omanlaisensa ilmiö. Jos haetaan erikseen nimettyä duoa, jonka kummallakin osapuolella oli aiempaa menestystä, ehkä tähän asti mainittavimmaksi päätyy Wöyh! Sen muodostaneet Hyyrysen veljekset nousivat maineeseen Staminan ja YUP:n riveissä. Mutta on tuosta vielä matkaa Cheekin ja Elastisen maineeseen. Nimi tulee Cheekin biisistä, jolla Elastinen vieraili kolme vuotta sitten.

Elastisen taustalla on tietenkin Fintelligens-duo, mutta ei Cheek ole sen tottumattomampi pistämään vokaaliosuuksia puoliksi. Hänen kanssaan ovat listoilla duetoineet aikajärjestyksessä Jonna, Sami Saari, Spekti, Yasmine Yamajako, Jonne Aaron, Jukka Poika, Samuli Edelmann, Diandra, Kalle Kinos, Uniikki, Ilta, Kasmir, Kaija Koo ja Sanni.

Ns. soolourallaan Elastinen on puolestaan tilastoitunut näiden kumppanina: Jonna (täälläkin), Uniikki, Jontte Valosaari, Snoop Dogg, Robin, Lauri Tähkä, Johanna Kurkela, Sami Hedberg, Anna Puu, Vesala ja Paula Koivuniemi. Plus siis tuo Cheek-kappale Profeetat, joka kävi single- ja latauslistojen Top 20:ssä.

Sinuhe arvatenkin rynnisti heti ykköseksi ja on Spotifyn päivälistalla pitänyt takanaan jopa Haloo Helsingin paluulaulun, mutta lopullinen status kummankin artistin tähtihetkien seassa on vielä avoin. Ne isoimmat hitit ovat kuitenkin olleet täyssooloja: Elastisella Eteen ja ylös ja Naurava kulkuri, Cheekillä Timantit on ikuisia ja Liekeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti