keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Romukauppiaan ykköstuote

Suoratoistomusiikki on pienentänyt maailmaa ja karsinut aikavyöhykkeitä. Yhä useammat hitit aktivoituvat samaan aikaan eri paikoissa, ja perinteiset suunnannäyttäjät eli USA:n ja Britannian listat tuntuvat entistä tutummilta ja arkisemmilta. Mutta poikkeuksia trendiin löytyy edelleen, kuten Rag ’n’ Bone Man, brittimies jolla on sama syntymäpäivä kuin minulla, mutta vähän parempi lauluääni.

Human-single julkaistiin jo kesällä, ja elokuussa se alkoi matkansa kohti saksankielisten maiden ykkössijoja. Seuraavaksi biisiin ihastuivat ranskalaiset ja italialaiset. Maanmiehet alkoivat reagoida vasta hiljattain, kun Rag ’n’ Bone Manille myönnettiin Brit-palkinto Critics’ Choice -kategoriassa. Human ei taida vielä ehtiä ylihuomenna julkistettavan Britannian joululistan kärkeen, mutta elämää ja nousua on sen jälkeenkin.

Entä Suomi? Lämpenemistä on havaittavissa, vaikka striimeissä räpiköidään nipin napin kahdensadan joukossa. Human oli kahdella uusimmalla latauslistalla, ja radiosoittoa on saatu sijan 26 edestä. Vaikka brittisuosio ei enää suoraan heijastu Suomen markkinoihin, Human lienee niitä biisejä, joiden kautta jouluhälyn jälkeen katsotaan tulevaan vuoteen. Viime viikonloppuna herran tuotantoon perehdyttyäni toivon hänelle paljon lisää huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti