torstai 23. heinäkuuta 2015

Uusia keinoja kierrätykseen?

Albumilistalla harhailee yksinäinen susi, jolle takavuosina olisi riittänyt paljonkin seuraa: artistikokoelma! Kolmatta viikkoa Top 50:ssä viihtyvä Leevi and the Leavingsin Johanna-vuodet 1979–1983 kummastuttaa toki siksikin, että Gösta Sundqvist oli noita biisejä tehdessään kovin erinäköinen kuin mitä vuosia myöhemmin räpsäisty kansikuva antaa ymmärtää.

Jo kolmella listaviikollaan äänite on lajityyppinsä tämän vuoden menestyneimpiä – yleensä kokoelmillaan pärjäävät Matti ja Teppokin jäivät juhlalevyllään kolmeen. Yli muiden nousee nelossijalla käynyt Pertti Kurikan nimipäivien The Best of Greatest Hits, jonka täkynä oli uusi viisuedustaja. Ulkomaisia artistikokoelmia ei ole koko vuonna ilmaantunut tilastoon ensimmäistäkään.

Menneisyyttä valaistakoon vaikka sellaisella faktalla, että Suomen listahistoriassa 57 eri artistikokoelmaa on noussut listaykköseksi, mutta tuoreimmasta tapauksesta on kulunut jo neljä ja puoli vuotta. Vertailin, mitkä artistit ovat saaneet tilastoihin eniten kokoelmia, ja kas – Leavings ylsi yllämainitun julkaisun myötä kärkikymmenikköön. Plus-merkin jälkeinen numero kuvaa levyjä, jotka eivät päässeet päälistalle, vaan midpriceen.

1. Elvis Presley 12 + 1
2. Abba 10 + 1
3. The Rolling Stones 10
4. Olavi Virta 9 + 1
5. The Beatles 9
6. Rauli Badding Somerjoki 8 + 1
6. Reijo Taipale 8 + 1
6. Kari Tapio 8 + 1
9. Kirka 7 + 1
9. Leevi and the Leavings 7 + 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti