lauantai 25. heinäkuuta 2015

Featuring Basisti, 64 vee

Radiolistat julkistetaan siis nykyään perjantaisin, ja tältä viikolta on uutisoitavaakin: uusi ykkönen on Maroon 5:n This Summer’s Gonna Hurt Like a Motherfucker. Yhtye haalii paalupaikkoja harvaan, mutta varmaan tahtiin: niitä on tullut aiemmin vuosina 2004 (This Love), 2007 (Makes Me Wonder) ja 2011 (Moves Like Jagger). Top 10 -radiomerkintöjä on kertynyt jo toistakymmentä.

Haloo Helsinki! nauttii yhä poikkeuksellista kannatusta ja pitää sekä kolmos- että nelossijaa biiseillä Kuussa tuulee ja Pulp Fiction. Saman artistin yhtäaikaiset levytykset läheskään noin korkealla on huippuharvinaista nähtävää radiolistalla. Yleensä temppuun tarvitaan megasuosikin odotetun levyn kaksi ensimmäistä lohkaisua, mutta nämä ovat jo singlet numero neljä ja viisi Kiitos ei ole kirosana -albumilta.

Jos vierailuja muiden hiteillä ei lasketa, I Don’t Like It, I Love It toi kymppisijallaan Flo Ridalle parhaan radiomerkinnän viiteen vuoteen. Sekä biisillä että videolla esiintyy prominentisti Robin Thicke, mutta esityksen toista featuring-tittelillä palkittua artistia ei näy missään. Kuka on Verdine White?

White on viimeiset 40 vuotta tunnettu käytännössä vain pestistään Earth Wind & Firen basistina, vaikka muutama levytys- ja tuotantovierailu cv:stä löytyykin. Kun hänen isoveljensä, EWF-pomo Maurice White jättäytyi terveydellisistä syistä taka-alalle, Verdine on saanut live-esiintyjänä isomman roolin, mutta tuosta on vielä iso askel featuring-nimeksi. Toisaalta jos joku Nile Rodgers tai Giorgio Moroder nostetaan eläkeiässä korkealle jalustalle, niin mikä estää tekemästä samaa tänään 64 vuotta täyttävälle bassoveteraanille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti