keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Merkkikuukausi 7/2015

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

35 vuotta: Madness
Kesäkuussa aloittaneen Rockradion tunnariin pääsy taisi vaikuttaa siihen, että edellisenä vuonna (1979) julkaistu esikoisalbumi nousi listallemme. Kakkosalbumi tuli syksyllä perässä, mutta singletilastoon ei brittihittikoneella ollut asiaa.

30 vuotta: Bad Boys Blue
Varsinaiseksi hittikoneeksi ei tämä Saksassa koottu monikansallinen kolmikkokaan osoittautunut, mutta albumilistalla yllettiin kerran kärkeen ja kolmasti kakkoseksi, ja merkintöjä kertyi vuoteen 2004 asti. Alkuperäisen trion jäsenistä kaksi on kuollut.

25 vuotta: Faith No More
25 vuotta: Ne Luumäet
25 vuotta: Seal

Vasta hiljattain ekan paalupaikkansa saavuttanut Faith No More avasi pelin albumilla The Real Thing. Ne Luumäet löi läpi neloseksi nousseella Tuomari-singlellä ja Seal Adamskin kanssa levytetyllä rytmiklassikolla Killer.

20 vuotta: Foo Fighters
Kun Dave Grohl iski markkinoille uusine bändeineen verrattain pian Nirvanan tuhon jälkeen, harva veikkasi kokoonpanolle pitkää ikää saati 20 vuoden tasaisehkoa menestystä. Albumeista kaksi on edennyt Suomen ykköseksi.

15 vuotta: Paleface
Singlelistalla käynyttä The Ultimate Jedi Mindtrickiä seurannut esikoisalbumi The Pale Ontologist pärjäsi paremmin kuin moni enää muistaa, nousi kolmossijalle. Kielenvaihto Talonomistaja-singlellä käynnisti uuden vaiheen vuonna 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti