keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Vieläkö on kesiä jäljellä?

Kaksi levyä käytti tämän viikon albumilistan yllätysmahdollisuuden niin hyvin, että eivät oikeastaan olleet yllätyksiä lainkaan. Sekä Opethin että Disturbedin uutuudet kävivät kaupaksi siihen malliin, että olisivat pitänet asemansa puolta kovemmassakin kilpailussa. Ruotsalaisella Opethilla on ennestään yksi Top 10 -sijoitus, mutta Disturbedin ainoasta aiemmasta listakäynnistä on jo kuusi vuotta, eivätkä jenkit yltäneet silloin kuin sijalle 33.

Vaikka tilastomeininki on aika staattista, vanhoista jääristä on päästy niin tarkasti eroon, että Top 40:n ikäpresidentti on nyt Leona Lewis 15 listaviikollaan. Mukana on yksi viimevuotinen julkaisu, sillä Celine Dionin Taking Chances teki re-entryn 15:nneksi – vain kaksi pykälää alemmas kuin missä on korkeimmillaan käynyt. Pitkän listapoissaolon kokoelmalla katkaisevien artistien jatkumossa on vuorossa Paul Anka, joka viimeksi nähtiin Top 40:ssä vuonna 1989.

Hiukan hermostuttavat nuo Summer Winen ykkös- ja Vielä on kesää jäljellä -viisun nelossijat singlelistalla. Aikovatko ne näin latausaikakaudella palata kesähiteiksi niin kauan kunnes ilmastonmuutos vie vuodenajat? Mambaa ei näkynyt viimekesäisillä latauslistoilla, joten jokin ekstrastimulantti nousun takana lienee. Tarkemmin ottaen biisi on nyt ensi kertaa singlelistalla ikinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti