keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Kesä = koivu = sauna = La Vida?

Sekä albumi- että singlelistan tämänviikkoinen kärkikaksikko on kaukana muiden edellä. Ari Koivunen peittosi Coldplayn vain neljän prosentin erolla, ja Apulannalle yllättävän kovan vastuksen tarjosi Ourvision 2008 -kisassa huomiota herättänyt kuubalaissyntyinen Norlan ”El Misionario”. Kesä-ep ja Sauna Caliente myivät niin hyvin, että albumitilastostakin olisi irronnut niille sijat kolme ja neljä. Koivusen viimevuotista ykkösputkea yhtään väheksymättä ennustan, että ensi keskiviikkona Coldplay menee ohi.

Waldo’s Peoplen huikea comeback asettui vähän realistisempaan kontekstiin, kun Back Again – Greatest Hits myi julkaisuviikollaan selvästi vähemmän kuin sen nimikappale yhdelläkään neljästä listaviikostaan. Ylsi se sentään 27:nneksi, mikä on kahdeksan pykälää parempi kuin Radiohead-kokoelman debyyttisija. Viikate-singlepaketilta ja Tarotin livelevyltä tuskin odotettiinkaan mitään mullistavaa, mutta tulivatpa numerot 7 ja 18.

Apulanta keräsi 17. sinkkuykkösensä juuri kun Nightwish oli hivuttautunut yhteistuloksissa vähän lähemmäs – The Islander on sen kahdestoista ykkönen. Vaikka Kesä-ep on omakustanne, sen radiohitti Paha ihminen pääsi jakelijansa Playgroundin kautta Music Controlin mittauskoneistoon ja on sijalla 12. Radiotilaston 10:nneksi nousi suoraan Marikon Time Has Come. Poikkeuksellisen korkea debyytti selittyy sillä, että Radio Nova otti sen oitis tehosoittoon. Kärjessä jatkaa aina vain Madonnan 4 Minutes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti