keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Uudenlainen Totoelma

Vaikka Stockmannin Hullut päivät heiluttelivat listapurtta, Jippu piti suuntansa ja otti paalupaikan. Kärkikamppailu oli hyvin tasainen, sillä vielä kuutossijan Jenni Vartiaiseenkin jäi myyntieroa vain runsaat kymmenen prosenttia. Tuo kuutonen on muuten Ihmisten edessä -albumin 30-viikkoisen listakarriäärin paras numero – se debytoi aikoinaan kahdeksantena.

Tarjouslevyjen jalkoihin jäi muun muassa R.E.M., joka ei muinaisen Out of Timen (1991) jälkeen ole koskaan jäänyt ulos Suomen Top 10:stä, mutta sai nyt Acceleratella tyytyä sijaan 14. Marikon Fabulous Tonight hyytyi peräti 21:nneksi – ehkä ihmiset alkavat lopultakin havahtua siihen, kuinka vaatimattomat laulutaidot hänellä on. Edelle Top 20:een kiilasi jopa museopunkryhmä I Walk the Line.

Aika hupaisaa nähdä jo neljällä kokoelmalla listallamme käyneen Toton debytoivan nimikkeellä The Collection – mutta sepä ei olekaan hittikooste, vaan seitsemän ensimmäisen studioalbumin ja live-dvd:n boksi. Ja onhan niitä innokkaamminkin uudelleenpaketoituja tähtiä: Elvis Presleyltä on nähty albumilistalla yhdeksän erisorttista lajitelmaa, The Beatlesiltä ja Abbalta kahdeksan. Suomalaisista kärjessä on kuudesti kierrätetty Olavi Virta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti