maanantai 7. huhtikuuta 2008

Ken skrivas allekirjoittaneesta tämmösen blogin!!!11!

Keskiviikkoisen albumilistan paras ennuste, maanantaisin julkaistava Anttilan Top 40 laittoi viikon uutuudet aika eri järjestykseen kuin olin ennakoinut. In Flames, R.E.M. ja Mariko ovat kohtalaisella iskuetäisyydellä, mutta kärkeen olisi tämän oraakkelin perusteella kiilaamassa Jippu. Vaikka hänen kakkosalbuminsa nimi ei ole ihan niin hölmö kuin esikoisen, tyyli totutusti ailahtelee. Nimi ei ole Kuka teki minusta tämän naisen? eikä Kuka teki musta tän naisen? vaan Kuka teki minusta tän naisen ilman kysymysmerkkiä.

Anttilan listalle kelpaa levy kuin levy hinnasta riippumatta, ja se usein asettaa viralliset tilastojaottelut outoon valoon. Viitonen ja kuutonen, Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua ja Samuli Edelmannin Virsiä on molemmat hinnoiteltu Anttilassa 11,95 euron arvoisiksi, mutta Ylen systeemeissä Edelmann on sysätty midpriceen, Tähkä ei.

3 kommenttia:

  1. Jos In Flames venyy listaykköseksi, se on varmaan matalaprofiilisin kahden ykkösalbumin yhtye ikinä. Tällä tarkoitan lähinnä hittien määrää ja tunnettuutta yleensä. Edes minä en ole koskaan edes kuullut ainuttakaan In Flamesin kappaletta, ja seuraan aika aktiivisesti populaarimusiikkia, metallia toki vähemmän.

    VastaaPoista
  2. Uusi In Flames on käsittääkseni saanut huonot arvostelutkin. Tuntuu epätodennäköiseltä, että se olisi lopullisella listalla alemmalla sijalla kuin Anttilan myynnissä, joten korkea debyytti on luvassa.

    VastaaPoista
  3. Ja miksi hemmetissä hintapohjaisesta lokeroinnista ei päästä eroon. Myyty levy on myyty levy, oli hinta 5 tai 25 euroa.

    VastaaPoista