keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Hullut päivät meni jo

Jos kerran Jippu onnistui hissun kissun kultaa myyneen albumin seuraajalla loikkaamaan ykköseksi, niin miksei Olavi Uusivirta onnistu samassa? Kehuttu Minä olen hullu debytoi vasta sijalla 12. No, mies on sentään 14 parhaan joukkoon nousseista viidestä tulokkaasta ainoa, joka saavutti listauransa parhaan sijan. Kultalevy Me ei kuolla koskaan kävi aikoinaan vain 18:ntena.

Vaikka Matti ja Teppo ovat yltäneet parempaankin, Satoi tai paistoi -albumin kolmossija on melkoinen teko – edellisestä pienemmästä numerosta eli Pidä itsestäsi huolta -älppärin paalupaikasta on kulunut melkein 26 vuotta. Kahden vuoden takainen viitossija toki jo enteili duolle uutta nousua. Myös 1990-luvun alussa irtosi pari Top 10 -merkintää.

Duffy pinnisti kunniakkaasti kakkoseksi ja on tätä menoa ohittamassa ensi viikolla Children of Bodomin, mutta ulkomaalaisten osuus kutistuu entistäkin surkeammaksi: vain viisi neljästäkymmenestä! Yksi kahdeksasosa! Madonnan albumi ei ilmesty hetkeäkään liian aikaisin.

7 kommenttia:

 1. Jos Duffy pinnistää paalupaikalle ensi viikolla ja Madonna luultavasti sitä seuraavalla, listalla on kaksi peräkkäistä ulkomaalaista ykköstä ensimmäisen kerran sitten kevään 2006, jolloin Red Hot Chili Peppers luovutti kärkipaikan Andrea Bocellille. Tapauksesta on siis tullut melko harvinainen.

  VastaaPoista
 2. Madonna ilmestyy Suomessa huomenna eli nousee jo seuraavalle listalle. Enkä mä muutenkaan ollut veikkaamassa Duffya seuraavaksi ykköseksi, tuleehan sieltä muitakin uutuuksia kuten Stella.

  VastaaPoista
 3. Ok, nuo Hard Candyn ilmestymispäivät eri maissa ovatkin näköjään melko hajallaan välillä 24.-29.4.

  VastaaPoista
 4. Et maininnut blogissa mitään Asan noususta neljänneksi. No, ehkä siitä ei ole paljoa puhuttavaa, mutta minusta on aika hienoa että käytännössä omakustanteena ja minimaalisella markkinoinnilla nousee listaneloseksi viikolla, jona paljon esillä ollut Uusivirtakin epäonnistuu.

  VastaaPoista
 5. Lisään vielä, uskallatko vihjata yhtään millaisista myynneistä Asan kohdalla puhutaan?

  VastaaPoista
 6. Asaa en maininnut, koska hän on päässyt myös kolmossijalle Leijonaa metsästän -albumilla kolme vuotta sitten. Myyntiluvut olivat aika tavalliset, pienemmät kuin Leijonalla mutta suuremmat kuin Terveisiä kaaoksesta -albumilla, joka nousi seitsemänneksi syksyllä 2006.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Timo

  Joo, muistin ettei tuo ollut Asan korkein sijoitus, kuvittelin harhaisesti että tällä viikolla tuohon sijoitukseen tarvittiin suurempi myynti kuin Leijonalla.

  Asahan nousi top kymppiin myös kerran vahingossa, kun Foetida-mixtapen Funkiestin myynnit riittivät tammikuisella listalla korkealle. No, en nyt mene vannomaan nousiko se ihan top kymppiin, mutta korkealla kuitenkin. Se taidettiin poistaa listalta kun Asa hätääntyi sampleasioista. Hintakin taisi olla liian halpa.

  VastaaPoista