sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Ykkönen, kakkonen, viisunen

Suomen kolme tuoreinta euroviisuedustajaa ovat lähteneet taistoihinsa hyvin samanlaisista asetelmista. Sekä Lordilla, Hanna Pakarisella että Teräsbetonilla oli takanaan platinarajan rempseästi ylittänyt esikoisalbumi ja kohtalaisesti mutta edeltäjäänsä selvästi vähemmän myynyt kakkoslevy. Kolmannen levyn taakse tarvittiin jotain uutta, miksei sitten vaikka viisunäkyvyyttä.

Lordille satsaus oli tietenkin kannattava – ykkös- ja kakkoslevy alkoivat The Arockalypsen imussa käydä uudelleen kaupaksi, kakkonenkin eteni kultarajan alta platinaan. Hanna Pakarisen kolmosalbumi Lovers päätyi suunnilleen yhtä täpäriin kultalukemiin kuin edeltäjä Stronger. Teräsbetonin esikoinen on nyt lukemissa 48662, seuraaja 17323 – eiköhän alamäki ainakin loivene.

Tältä pohjalta voinee veikkailla jo vuoden 2009 potentiaalisia kolmannen albumin boostaajia. Katri Ylanderin ja Tarja Turusen kakkoslevyt pärjäsivät ihan hyvin, mutta pientä kannatusrapautumaa on todennettavissa. Irina taitaa olla liian vankalla pohjalla turvautuakseen viisuiluun. Yhtyeistä todennäköisimmäksi tarjokkaaksi nimeän Uniklubin ja yllätysmomentiksi Don Johnson Big Bandin, vaikka kumpikin on tehnyt jo kolme levyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti