perjantai 28. maaliskuuta 2008

Brittiläinen lemmenvuoto

Näkyy ylittäneen täkäläisetkin viihdeuutiskynnykset tieto, että Leona Lewis nousi USA:n hittilistan kärkeen ensimmäisenä brittinaisena yli 20 vuoteen. Mielestäni suurempi uutinen on se, että hän on ensimmäinen kuka tahansa britti Hot 100:n ykkösenä yli kymmeneen vuoteen – sen jälkeen, kun Elton Johnin Candle in the Wind 1997:n pitkä valtakausi päättyi tammikuussa 1998.

Eivätkä britit niin yleinen näky noissa asemissa olleet 1990-luvullakaan. Mennään taaksepäin muutama: Spice Girlsin Wannabe (3/97), Sealin Kiss from a Rose (8/95), Stingin, Rod Stewartin ja Bryan Adamsin All for Love (1/94), UB40:n Can’t Help Falling in Love (9/93). Helmikuussa 1992 tuli jopa kaksi peräkkäin, George Michaelin ja Elton Johnin Don’t Let the Sun Go Down on Me ja Right Said Fredin I’m Too Sexy. Kaikki paitsi Wannabe ja I'm Too Sexy olivat joko covereita tai leffabiisejä tai sekä että (UB40).

HUOM, tähän tekstiin on korjaus kommenteissa. James Blunt vietti viikon jenkkiykkösenä kaksi vuotta sitten ja katkaisi yli kahdeksan vuoden kuivan kauden.

2 kommenttia:

  1. No ei aivan, James Bluntin You're Beautiful oli Yhdysvaltain listaykkönen kaksi vuotta sitten.

    VastaaPoista
  2. Se on muuten totta – yhden viikon mutta kuitenkin. Meni ohi silmien pitkien ykkösviikkoputkien välissä.

    VastaaPoista