perjantai 7. maaliskuuta 2008

Pelkkää kärkikymppiä?

Muutamilla pitkän linjan artisteilla on näyttävä Top 40 -ansioluettelo; kaikki albumit nousset kärkikymmenikköön. Tämä ei kuitenkaan kerro sitä, mitä on tapahtunut Top 40:n alapuolella. Esimerkiksi paraikaa Top 10:ssä viihtyvällä Michael Jacksonilla näyttää tässä suhteessa olevan puhdas peli, mutta hänen kaksi 2000-luvulla julkaistua, muualla hyvin myynyttä kokoelmaansa eivät nousseet Suomen listalle lainkaan – lapsikauden levyistä puhumattakaan.

Björkillä on kaunis seitsemän ja Kaija Koolla yhdeksän Top 10 -levyn sarja, mutta toinen julkaisi välissä flopanneen kokoelman ja toinen joululevyn. Apulannan putki on jo 12 levyn mittainen – esikoinen Attack of the A.L. People vain puuttuu siitä. Madonnalla kauneusvirheenä on GHV2-kokoelman jääminen sijalle 11, J. Karjalaisella pari livelevyä ja Eppu Normaalilla Aknepop-esikoinen (sija 16). Jopa Smurffien yksi levy on hyytynyt 17:nneksi.

Tietääkseni pisimmän rikkumattoman sarjan omistaa Yölintu, jonka kaikki seitsemän albumia ovat nousseet kärkiviisikkoon. Lisäksi Simo Silmun molemmat soololevyt näyttäytyivät sijalla neljä.

Lisäys klo 14.40. Shoppailuretki Itäkeskukseen (!) selvitti päätäni: Yölintuhan aloitti uransa omakustannelevyillä, joten se on poissa laskuista. Nyt tilalle ei ole tarjolla pitempää sarjaa kuin Hassisen koneen kolme albumia ja kaksi kokoelmaa, jotka kaikki menivät top viiteen. Tämä täytyy tarkistaa.

3 kommenttia:

 1. HIM tuli ensin mieleen, mutta toinen Uneasy Listening -kokoelma taisi jäädä niukasti kymppikärjestä. Ei tuon pidempää sarjaa varmaan helpolla löydä.

  VastaaPoista
 2. Juu, huomioin kyllä HIMin. Yllättävän lähelle pääsee muuten Sade, jonka kuusi albumia nousivat kaikki 12 parhaan joukkoon. Vai onko se julkaissut jotakin Lovers Rockin jälkeen?

  Ja pitänee lisätä, että myöskään Madonnan ja J. Karjalaisen esikoislevyt eivät nousseet listalle, tai Kaija Koon tai Björkin, jos hänen lapsena tekemänsä albumi lasketaan.

  VastaaPoista
 3. Sadelta tuli livelevy Lovers Live vuonna 2002, joka ei tainnut päästä lainkaan listoille meillä, mutta nousi USA:ssa sijalle 10.

  VastaaPoista