lauantai 22. maaliskuuta 2008

Määrämitan kertomaa

Viime aikojen koomisin esimerkki nopeasti yleistyvästä määrämittajournalismista nähtiin eilisen Helsingin Sanomien Nimiä tänään -palstalla. Siihen oli mahdutettu samanmittaiset nekrologit 78-vuotiaasta, 150 kirjaa tehneestä ja niistä yli 50 palkintoa saaneesta monialataiteilijasta (Hugo Claus) ja 19-vuotiaasta, yhtään albumia tekemättömästä Idols-kisan kuutosesta (Mia Permanto).

Vaikka jälkimmäiseen oli jouduttu haalimaan sisältöä kaukaa standardien ulkopuolelta (”hän työskenteli muun muassa hampurilaisravintolassa”), siinä ei kuitenkaan onnistuttu mainitsemaan Permannon ainoaa listahittiä. Hänhän lauloi Heikki L:n kappaleen Rising Sun, joka nousi singlelistamme viitoseksi viime vuoden lopulla.

Idols ei ainakaan vielä näytä kehittyvän meillä amerikkalaiseen suuntaan. Siellä katsojaluvut ovat pysyneet muhkeina, mutta kisaajien tekemien levyjen kysyntä on pudonnut selvästi. Saman ovat saaneet kokea tuomaritkin. American Idolissahan puffattiin näkyvästi Randy Jacksonin albumia, jonka ekan sinkun vokalisti on Paula Abdul. Randy Jackson’s Music Club Vol. 1 myi julkaisuviikollaan vain 13000 kpl ja ylsi USA:n listan sijalle 50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti