sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Moottoroitu Viikate kärkeen

Viisi ykkösalbumia runsaassa seitsemässä vuodessa on harvinainen saavutus, johon Viikate haki hieman lisäravinteita: tuore kärkilevy Panosvyö näet kierrättää Motörhead-tuotantoa. Motörheadin paras saavutus Suomessa on viitossija, eli albumi on samankaltainen hanke kuin Vesa-Matti Loirin Ystävän laulut (2003) ja Pate Mustajärven Musta (2010): alkuperäisartistit Juha Vainio ja Johnny Cash saivat puuttuvan ykkössijan coveroinnin kautta.

Seitsemäntenä debytoiva Brother Firetribe on alisteinen jäsentensä muille projekteille. Täten uutta levyä saatiin odottaa kuusi vuotta, vaikka edeltäjän, pykälää ylempänä käyneen Heart Full of Firen nimiraita ylsi radiolistan ykköseksi. Viisi vuotta on ehtinyt kulua myös Finlandersin edellisestä merkinnästä. Välissä julkaistiin kaksi flopannutta joulualbumia, ja nytkin saatiin tyytyä 37. sijaan.

Uutuuksien sekaan osui kaksi samannimistä. My First Bandin Corazon (#16) on huima parannus vuoden 2011 kakkosalbumista, mutta Santanan Corazon (#39) jää pahasti menneiden mainetekojen varjoon. Vastaavasti Epica (#26) kohensi aikaisempaa parastaan, mutta Lykke Li (#24) jäi omasta enkastaan kuusi pykälää. Sijan 34 Abba-pakettijulkaisun ei listasääntöjen mukaan pitäisi kelvata Top 50 -materiaaliksi lainkaan.

4 kommenttia:

  1. Nousiko Sannin Jos mä oon oikee vasta nyt korkeimmalle radiolistasijalleen? Julkaisunsa yhteydessä ei ilmeisesti kovin isoksi radiohitiksi noussut, ainakaan TOP20-hitiksi.

    VastaaPoista
  2. Se oli viimeisessä Nielsenin kokoamassa radiolistassa sijalla 24.

    VastaaPoista
  3. Nousiko Sannin debyyttisingle "Prinsessoja ja astronautteja" ollenkaan radiolistalle, koska mielestäni vasta "Jos mä oon oikee"-singlen julkaisun yhteydessä Sannia alkoi kuulla radiossa.

    VastaaPoista