sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hätähuuto, joka tehosi


Coldplay katkaisi suomalaisen ykkösputkensa syksyllä 2011, kun Mylo Xyloto ei vajaa-aikaisella myynnillä jaksanut syrjäyttää Chisua. Nyt vilkkaana julkaisuviikkona (neljä uutuutta top viidessä) bändi osoitti asemansa Ghost Storiesin debytoitua kärjessä. Siinä mielessä Xylotoakaan ei voi pitää notkahduksena, että se on 28 viikollaan Coldplayn pitkäikäisin lista-albumi.

Seuraavat uutuudet Sabaton (#2) ja Brädi (#4) ovat suorastaan yllättävän korkealla. Ruotsalaisbändin parannus viime kerran ysisijasta näyttää vielä ihan loogiselta, mutta Brädin hyvä singlelistamenestys ei riitä selittämään III:n harppausta. Edellisenkin albumin pohjalla oli kunnon hitti Lämpöö, mutta silloin jäätiin jouluruuhkassa 39:nneksi. Top 10 -menestyksiin viime vuosina tottunut Kauko Röyhkä sai sen sijaan tyytyä nyt 16. sijaan. Albumin julkaisi pieni Svart-yhtiö, mutta niin julkaisi myös syksyllä neljänneksi kiivenneen livelevynkin.

Viikon bittiavaruudessa harhaillut Michael Jacksonin Xscape päätyi lopulta viidenneksi. Jarin saaman Musiikkituottajien vastauksen mukaan (neljäs kommentti täällä) tuo sijoitus sisältää kahden viikon myynnin, mikä ei tietenkään ole oikea tapa kompensoida virhettä. Ainoa tapa on mitätöidä vanha lista ja julkistaa uusi, kuten joskus aiemminkin on tehty. Tuo falski viitonen on pelkästään ennenjulkaisemattomia biisejä sisältävälle Jackson-albumille paras sija Suomessa yli 20 vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti