torstai 8. toukokuuta 2014

Monistava monitori


Vajaan vuoden verran radiolistaamme koonnut Radio Monitor tarjoaa sivustossaan peräti 32 eri maan Top 10 -listat ja vielä erillisen Eurooppa-laskelman. Niitä selatessa likipitäen järkyttyy suomalaisten omatahtoisuudesta. Tutkii sitten Arabiemiraattien, Islannin tai Etelä-Afrikan tilannetta, suunnilleen samat nimet jumittavat aina kärjessä, mutta ei meillä – tälläkin haavaa kymmenikkömme on 70-prosenttisesti kotimainen.

Vaikka myös Britanniassa ja Ruotsissa jossain määrin kuljetaan omia polkuja, yllätyksiä niidenkään listoista on turha hakea. Eksoottisin löytö lienee Australian ykkönen, indieyhtiölle levyttävän Sheppardin single Geronimo. Bändille nimensä antaneet kolme Sheppardin sisarusta ovat näet syntyisin Papua Uusi Guineasta.

Euroradiotilastossa kiinnittävät huomiota muutamat biisit, jotka menestyvät Suomessakin hyvin muualla paitsi radiossa – kuten nelossijaa pitävä Mr. Probzin Waves. Ns. singlelistalla erikoisesti neljä peräkkäistä viikkoa 20:ntenä roikkunut Faul & Wad Ad vs. Pnaun Changes on eurolistan kahdeksantena, mutta meidän radiolistallamme vasta sijalla 60. Pelkästään ulkomaiset biisit huomioiden se tosin nousisi 28:nneksi.

1 kommentti:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista