tiistai 18. marraskuuta 2008

Yksi kerrallaan

Music Control -radiolistalla Top 20 -debyytit ovat harvinaisia, mutta tällä viikolla sellaiseen ylsi Juha Tapion Suurenmoinen elämä -menestysalbumin nimikappale (18). Se on ehtinyt viettää jo kaksi viikkoa Discopressin paikallisradiolistan Top 10:ssä ja vielä pitempään Radio Suomen soitetuimpien joukossa, mutta noita tapahtumia Music Control ei juuri kykene rekisteröimään.

Tuon debyytin (kuten monen muunkin radiolistatapahtuman) taustalla on pääsy Radio Novan voimasoittoon. Novahan palautti myös The Rasmuksen Livin’ in a World Without Youn ykköseksi – noin voi sanoa, jos pisteistä 53,5 prosenttia tulee yhdeltä kanavalta. Toki muinkin keinoin on mahdollista menestyä, sillä esimerkiksi 36. sijalta 14:nneksi harpanneella Beyoncén If I Were a Boylla on Nova-sarakkeessa pyöreä nolla.

Vaikka USA:ssa tähti toisen perään on ryhtynyt lanseeraamaan levyjään kahdella yhtäikaisella radiolohkaisulla, meillä useamman hitin ylläpito on vaikeaa. Samalla kun Katy Perryn Hot n Cold eteni 14–4, neidon läpimurtohitti I Kissed a Girl nuupahti 15–25. Myös Juha Tapion Kaksi puuta teki seuraajalleen tilaa numeroin 13–22. The Rasmuksen Justify ei ole vielä tehnyt mainittavia eleitä sysätäkseen edeltäjänsä alamäkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti