torstai 27. marraskuuta 2008

Otsikko se on huonokin

”Yllättäjä Suomen Virallisen Latauslistan kärkeen”, otsikoi SBS Media tämänpäiväisen tiedotteensa. Yllättäjällä tarkoitetaan Kinetik Controlia, vaikka bändi on saanut runsaan puolen vuoden aikana neljä biisiä tilaston yläpäähän. Ehkä yllättäjä tarkoittaa sitä, että kolmen kakkossijan jälkeen Vanguard of the New World saatiin vihdoin ujutettua paalupaikalle. Tai sitten talossa ihmetellään vain sitä, että ykkösenä on biisi The Voicen soittolistan ulkopuolelta.

Ujutettua? No, kaikenlaisia sanoja tulee mieleen, kun bändin biisit tipahtavat saman tien ulos hidasliikkeisenä tunnetulta listalta, ja kaikki nuo lataushitit sisältävä albumi ei ole yltänyt minkäänlaisiin merkintöihin. Myös singlelistan ykköseksi singahtanut Vanguard of the New World häipynee sinne mistä tulikin yhtä nopeasti kuin viimeviikkoinen sinkkuykkönen Oliver. Kovin keskinkertainen jynkytys.

Tarkoitukseni ei ole dumata lataus- tai sinkkulistoja – ne kyllä kertovat paljon biisien suosiosta, mutta vasta pitemmällä aikajänteellä. Kun ynnätään koko vuoden ostetuimpia, mikään noista Kinetik Controlin biiseistä ei mahdu 90 parhaan joukkoon. Toisaalta vuodenkin kertymät jäävät kovin vähäisiksi verrattuna siihen, kuinka huikeita katsojamääriä jotkut suomenkielisetkin musiikkivideot haalivat You Tubessa. Esimerkiksi tällä rainalla on käsittämättömät yli puolitoista miljoonaa katselukertaa... (Löytääkö joku katsotumman?)

1 kommentti:

  1. Suomenkielisistä en löytänyt tuota suurempia lukuja, mutta tämä lienee suomalaisista katsotuin: http://www.youtube.com/watch?v=GdZn7k5rZLQ

    VastaaPoista