keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Vanhassa raja parempi

Chinese Democracy kiri vaivattomasti albumilistamme kärkeen ilman markettimyyntiä, ja jos sille piirtää käyrää suunnilleen samalla aikataululla edenneen AC/DC:n Black Icen avulla, menekin pitäisi selvästi kasvaa seuraavalle listalle. Sen jälkeinen aika onkin jo arvoitus – Guns N’ Rosesin tähän asti pitkäkestoisin ykkönen on vuoden 2004 Greatest Hits (5 viikkoa).

Vaikka vuoden menestyneimmät albumit ovat ulkomaisia ja tämän viikon seitsemästä tulokkaastakin sellaisia on viisi, moni tuontitähti kompuroi jälleen. Top 40:n ulkopuolelle jätettiin mm. Enrique Iglesias (kokoelma), Beyoncé ja Nickelback. Hyytävästi haipattu The Priests debytoi 13:ntena, juuri Suomen kunniaa puolustaneiden Tomi Metsäkedon ja Northern Kingsin yläpuolella.

Rajaton on totuttu näkemään Joulu-albumeineen Top 40:ssä aina sesongin koittaessa. Aika tylyltä silti tuntuu, että se kiilasi sekstetin Queen-uutuuden ohi sijalle 17. Levyn korkeimmat sijat aiempina vuosina: 2 (2003), 6 (2004), 17 (2005), 12 (2006) ja 23 (2007).

Vaikka Idols-albumin kysyntä takkuaa ja kisaajien yhteisbiisi tipahti singlelistalta, yksi mielenkiintoinen stimulaatio on saatu aikaan. Tehosekoittimen soitetuinta radiohittiä Hetken tie on kevyt (2002) ei julkaistu aikanaan singlenä, mutta nyt Anna Puustjärven fanit ovat ladanneet sen uutena tulokkaana kahdeksanneksi. Vaikka Madonnan Miles Away johtaa Music Controlin radiolistaa, se ei millään näytä jaksavan sinkkulistalle.

5 kommenttia:

 1. Tuo Ylen listasivu laskee viikot ihan oman kalenterinsa mukaan, mutta eipä se mitään.

  Pinkin menekki näyttää mukavan stabiililta, ja kunhan takuuvarma radiohitti Sober valtaa alaa mediassa, sitä voi odotella joulun mentyä ihan kärkikamppailuihin. Joulumyynnissä ei tällä hetkellä taida olla yhtä ylitse muiden, joten kunhan GNR:n alkumenekki tasaantuu, lista lienee kovin tasainen. Olisiko Britneyn Circus myöhäisen julkaisunsa ansiosta jokerikortti? (Kaukaa haettua, tiedän) Vai kenties Enyan joululevy? Kaikkein paras veikkaukseni on silti Anna Abreun Now.

  VastaaPoista
 2. Ylessä oli teknisiä ongelmia listan kanssa, ja systeemi lisäilee levyille listaviikkoja jos laskenta joudutaan ajamaan uudestaan. Olen niistä joskus huomautellut ja tein niin tänäänkin, mutta sain listat paljon tavallista myöhemmin.

  Abreun kurssi on tosiaan nousussa, vaikka Silent Despair ei oikein tunnu menevän radioissa läpi. Vielä.

  VastaaPoista
 3. Hetken tie on kevyt lauloi Idolsissa Anna Puustjärvi eikä Kalle, (joka tosin lauloi myöskin Tehosekoitinta, Valonkantajan).

  VastaaPoista
 4. No huh. Korjaan. Sain tosiaan listat vasta iltaseitsemältä enkä ehtinyt joka kohtaa tsekata.

  VastaaPoista
 5. Anna Puustjärven tulkintaan ihastuneiden lisäksi Hetken tie on kevyt saanee latauksia myös Loirin paljon myydyn Kasari-levyn sisältämän version takia.

  VastaaPoista