keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Ykkösenäkin voi kuolla

Vaikka vuoden vähenevät viikot tietävät levymyynnille muutoinkin tasaista nousua, isänpäivä piirtää käyrään vielä lisäpiikin. Vesa-Matti Loirin Kasari melkein tuplasi viikkomyyntinsä – mikä olikin tarpeen ykkössijan säilyttämiseksi. Kasari kukisti Kuution suhdeluvuin 11,99 vastaan 11,81. Voisi kuvitella, että ei-niin-isänpäivämyönteinen Apulanta olisi etulyöntiasemassa seuraavalla listalla, mutta yleensä toisen listaviikon myyntipudotus on suurempi kuin kolmannen. Idols ja muut uutuudet tietysti panevat hanttiin.

Apiksen ja CMX:n debyyttisijat (2 ja 9) pistävät jossittelemaan, olisiko kesähitti Paha ihminen ja Tuuliajolla-hymni Vapaus johtaa kansaa pitänyt sittenkin laittaa levyille mukaan. Joka tapauksessa yhtyeillä on nyt 13 ja 12 Top 10 -albumia. Apulannan yhdeksän ykkössijaa ei suinkaan ole Suomen ennätys, kuten bändin tiedote antoi ymmärtää – Eppu Normaali omistaa niitä kolmetoista (ja Madonnakin kymmenen, jos ulkomaiset lasketaan).

Radioiden tyystin hyljeksimä Jack White & Alicia Keys -duetto Another Way to Die on eka Suomen singlelistan ykköseksi noussut alkuperäinen Bond-tunnari – tarkoittaa sitä, että Guns N’ Rosesin Live and Let Die -cover jätetään huomiotta. Reverend Bizarre nousi jo kolmannen kerran tänä vuonna kärkikymmenikköön kimppasinglellä. Kyytiläisiksi ovat päässeet Rättö ja Lehtisalo (sija 4), Electric Wizard (8) ja tuoreimpana Mr. Velcro Fastener (5).

5 kommenttia:

 1. Olin melko varma, että CMX jäisi ulos Top 10:stä, mutta hyvä näin. Michael Jacksonin kokoelma myy yllättävän hyvin ottaen huomioon, ettei Number Ones tainnut ikinä yltää Top 40:iin. Toisaalta tukena on nyt mukavasti menestynyt Thriller 25 ja tv-mainos.

  Ihmetyttää tuo Bond-tunnarin hyljeksintä radioissa. Biisihän on vallan loistava, kertakuulemalta vain hieman hankala.

  VastaaPoista
 2. http://www.iltalehti.fi/popstars/200811138583940_ps.shtml

  Apulanta olisi noussut ykköseksi jos CDON.comin myynnit olisivat ehtineet listalle mukaan.

  Onko tässä perää Timo?

  VastaaPoista
 3. - Ja mistä sitä tietää, kuinka monta levyä Loirilta on jäänyt ilmoittamatta, Toni pohtii.

  Tuossa kiteytyy tilanne aika hyvin. En tunne listan deadline-periaatteita, mutta luulisin myöhästelyä tapahtuvan aika paljon, eikä sitä voi laittaa laatijan piikkiin. Loirilla on aika hyvä flow noiden maalikameratilanteiden voittamisessa, taisi esim. toissavuoden joululista kääntyä miehen eduksi yhtä pienellä erolla.

  VastaaPoista
 4. Miten minusta tuntuu, että radiosoitto on mennyt entistäkin hissisempään suuntaan ...

  VastaaPoista
 5. Timon taannoisen kirjan jälkeen olen yrittänyt pitää tällaista omaa tilastoa siitä, kuinka monella peräkkäisellä "varsinaisella studioalbumilla" Suomessa on ylletty ykköseksi. Laskujeni mukaan Eput ovat ykkösenä kahdeksalla. Apulanta sivuaisi tätä, jos Kuutio vielä etenisi ykköseksi. Näinkin päin tämä kertoo jotain Apiksen hämmästyttävästä instituutioasemasta.

  - Niko P.

  VastaaPoista