sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Tappio koitui ennätykseksi

Varsin täsmällisesti 60 vuotta sitten, marraskuussa 1963, The Beatles nousi Suomen ykköseksi ekalla listasinglellään Twist and Shout. Vuoden 2023 kohujulkaisu, vanhasta John Lennonin demosta preparoitu Now and Then jäi singlelistalla 47:nneksi ja Spotifyn viikkotilastossa sijalle 78, mutta debytoi radiolistalla jopa kymmenentenä ja kelpaa hittiarkistoon.

Täten yhtyeen hittilistajänne on nyt 60 vuotta ja yksi kuukausi, vuoden lyhyempi kuin Eino Grönillä (1960–2021). Edelliset merkinnät aiheutuivat vuosien 1995 ja 1996 samoilla metodeilla kasatuista sinkuista Free as a Bird ja Real Love. Niistä ensinmainitun oletettiin itsestäänselvästi rynnivän brittilistan kärkeen, mutta se sai tyytyä kakkossijaan Michael Jacksonin Earth Songin takana. Nyt tuo takaisku onkin kääntynyt uudeksi ennätykseksi.

Now and Then eteni näet Britanniassa sekä single- että radiolistan ykköseksi. Moni meikämediakin raportoi, että Beatles palasi kärkeen pidemmältä tauolta (54 vuotta) kuin kukaan aiemmin. Bändin edellinen ykkönen oli vuoden 1969 The Ballad of John and Yoko. Jos Free as a Bird olisi ostettu huipulle, ennätys olisi jäänyt Kate Bushin nimiin. Viime vuonnahan Running Up That Hill elpyi ykkössijalle 44 vuotta Wuthering Heightsin voittokulun jälkeen.

1 kommentti:


  1. Hei minun pitsani päätyi kaverini ovelle haluaisin rahat takaisin te scammerit

    VastaaPoista