tiistai 28. marraskuuta 2023

All I Want for November Is You

Joulumusasesonki alkaa aina aaltoliikkeenä niin, että viikonloppu on aktiivisempaa ja arki satunnaisempaa kuuntelua. Tänä vuonna Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You ehti Spotifyn Global-päivälistan kärkeen ensi kertaa jo marraskuussa, sunnuntaina 26.11. Viimevuotinen valloitus tapahtui lauantaina 3.12. ja sitä edellinen sunnuntaina 5.12.

Tiukille se kuitenkin otti, sillä yksittäisten maiden tilanteita tutkiessani löysin vain yhden ykkössijan, Sveitsistä. USA:n sija oli 2, Britannian 2, Saksan 2, Kanadan 2, Ruotsin 2, Norjan 2, Tanskan 2… Suomalaiset soittivat sitä maltillisesti sijan 15 edestä, ja moni iso maa jätti sen vielä ulos Top 200:staan kuten Meksiko, Intia ja Brasilia.

Kaikissa ylläluetelluissa kakkossijamaissa Careyn edellä oli toinen, epätasaisemmin soiva joululaulu. USA:ssa ja Kanadassa sen päihitti Brenda Leen Rockin’ Around the Christmas Tree, Norjassa Sian Snowman, Britanniassa, Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa Whamin Last Christmas. Suomessakin Last Christmas on joulusarjan ja ulkomaisten kärjessä, mutta vasta sijalla 10.

1 kommentti:

  1. "November the fucking twentysixth. That was definitly a new record. He hadn't made it through December for years now: he could see that when he was fifty or sixty he'd be hearing his first rendition of All I want for Christmas is you in July or August." (Erittäin vapaa lainaus Nick Hornbyn About a boysta.)

    VastaaPoista