lauantai 18. marraskuuta 2023

Purkupalloa sivustolle

IFPI Finlandin nettisivut uudistuivat, ja virallisen listaosuuden toiminnallisuutta on parannettu ainakin artistihakemiston kohdalta. Se latautuu sutjakammin, ja artistisivuissa on enemmän tietoa: kunkin äänitteen perustiedot näkyvät ilman lisäklikkauksia. Vanhat virheet ovat yhä mukana, esimerkiksi Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin yhdistelmästä on tarjolla kuusi erilaista hakusanavaihtoehtoa.

Varsinaisissa listoissa on sellainen bugi, että laskijoiden liike ilmaistaan näyttämällä edellinen sijaluku, mutta kiipijöissä vastaava numero kertookin noustujen sijalukujen määrän. Kritisoin myös numerofonttia, jonka nollan sisällä on vinoviiva erotukseksi O-kirjaimesta (jota ei tarvita kun kirjaimia ei käytetä), ja pienimmässä koossaan se sekoittuu helposti kahdeksikkoon.

Myydyimpien levyjen osastoon on lisätty linkki ”myydyimmät 2017–>”, joka ei toimi – kuten ei listan säännöt -linkkikään. Mutta myydyimpien ulkomaisten sinkkujen tilastokärjestä löysin vasta nyt yllättävän nimen: Miley Cyrusin Wrecking Ballia (2013) väitetään ostetun 60.394 kpl! Olikohan tuo taas jokin kytkykauppahoukutin?

Uusista listatapahtumista sen verran, että neljän vuoden hittitauolta palanneen Jenni Vartiaisen Lanka debytoi sekä single- että radiolistan kuudentena. Se on ainoa kumpaankin kärkikymmenikköön mahtunut kappale, eikä Top 20:ssäkään tee sille seuraa kuin Tate McRaen Greedy (15, 11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti