lauantai 22. heinäkuuta 2023

Japanin jätti kesäterässä

Radio Monitorin viikkoraportin mukana tulee piirakkakaavio eri levy-yhtiöiden impact-osuuksista Top 100:ssa. Yleensä siitä ei ole paljon kerrottavaa, mutta alkukesällä kolmen suuren, Universalin, Warnerin ja Sonyn kilpailu oli tavallista tasaisempaa – kaikkien markkinaosuus alle neljän prosenttiyksikön sisällä, noin 27–31 %. Siitä Sony on nyt runsaassa kuukaudessa pudonnut 18 prosenttiin.

Tämänviikkoisen radiolistan korkein Sony-biisi 14:ntenä on Been Viimeisiä sanoja. Tuntumassa roikkuu Zara Larssonin Can’t Tame Her, joka nousi listalle jo helmikuussa ja kävi ylimmillään seitsemäntenä. Puolivuotias hitti yllätti etenemällä vasta eilen ensi kertaa pistesijalle (#39) singletilastossa. Kworbin mukaan se on julkaisustaan lähtien pysytellyt Spotifyn 80 striimatuimman joukossa.

Can’t Tame Her on matkinut taustabiittinsä The Weekndin giganttisesta iskusävelmästä Blinding Lights. Tuttuja elementtejä on myös jättiloikan radiolistan 36:nneksi ottaneessa Ressu Redfordin Sä olet syyssä. Sen kertosäe ”sä olet syy, wo-oo-o” on ihan samanlainen kuin Jennifer Lopezin vanhassa hitissä ”waiting for tonight, o-oo-o”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti