tiistai 27. joulukuuta 2022

Joulutilasto remonttiin

Jouluaaton Spotify-päivälista oli aika hapokasta luettavaa: Top sataan mahtui vain kolme ei-joulubiisiä sijoille 60, 85 ja 97. Seuraavana päivänä uudemmat hitit ottivat jo aimo loikkia ylös perusasemiinsa. Jouluhittien järjestyksen muuttumattomuus vähän huolestuttaa, mutta terävimmän kärjen takana on sentään vähän vaihtelua: aaton seitsemänneksi eteni Jose Felicianon Feliz Navidad (1970), jonka paras viikkolistasijoitus aiempina vuosina on ollut 34.

Olen koonnut vuosilistasivustooni erillisen jouluhittilaskelman, jota päivitetään joka sesongin jälkeen. Se on kuitenkin yhdistelmänä vähän kömpelö. Ikuisuusviisujen seassa nimittäin on kappaleita, jotka saivat julkaisuvuonnaan hyvät listapisteet, mutta joilla ei nykysirkukseen ole minkäänlaista asiaa. Kuten Hanoi Rocksin Dead by Xmas ja Bat & Ryydin Ryydjoulu.

Lastchristmasit ovat hallinneet niin kauan, että niille pitäisi asettaa sama pisterajoitus kuin mikä on koskenut ajankohtaishittejä jo muutaman vuoden ajan: sekä striimi- että radioviikkolistoilta huomioitaisiin yhteispisteisiin maksimissaan 40 parasta sijoitusta. Sen edellyttämien tietojen kaivaminen vuosien takaa ei käy käden käänteessä, mutta onnistunee silti. Kerron kun on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti