keskiviikko 21. joulukuuta 2022

3077. postaus

Vuodenvaihteessa tulee täyteen 15 vuotta Listablogia, mikä on suunnilleen yhtä kauan kuin mitä 50 hittiä -lista sitä ennen toimi. On syytä miettiä, mitä tämän kanssa aikoo tehdä. Tammikuulle tulee erästä vanhaa sarjaa hyödyntävä jälkiviisastelu, mutta pitempijännitteiset suunnitelmat koskevat vain sitä, mitä en tee. Kuten olen sanonutkin, en aio enää arkistoida albumilistaa.

1.1.2023 julkaistava lista on vielä osa tulevan kirjan ajanjaksoa. Se mittaa päiviä 22.–28. joulukuuta eli on yhä vahvasti sesongin värittämä. Tänä vuonna kiihkein jouluhuuma jakautuu kahdelle listaviikolle, mikä näkyy eri tavoin radiossa, striimissä ja albumeissa. Post-jouluromahdusta ehtii ilmetä viikon 52 osalta vain radiolistalla, koska striimien aattoeskalaation vaikutus koko viikkoon on niin suuri.

Yksi ennakoimani jouluilmiö ei näytä toteutuvan. Listareaktio Vesa-Matti Loirin kuolemaan elokuussa oli hämmentävän vaisu, vain pari pikaista re-entryä. Arvelin tämän jotenkin kompensoituvan Sydämeeni joulun teen -biisin ja -albumin korostuneena kuunteluna, mutta tästä ei ole merkkejä. Tosin mikä tahansa re-entry albumitilastoon olisi plussaa viime vuoteen verrattuna – silloin sitä ei tapahtunut lainkaan, vaikka Top 50 oli muutoin väärällään joululevyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti