tiistai 8. helmikuuta 2022

Hitaita signaaleja

Takavuosien muotitermi ”heikko signaali” koki normaalin kohtalon, liika- ja väärinkäytöstä seuranneen vesittymisen. Se kuitenkin tuli ensiksi mieleen, kun näin Spotifyn viikkolistan 161. sijalla Mariliin kappaleen Nautin elämästä. Kworb.netin mukaan sitä ei ole aiemmin rekisteröity viikkolistalle, mutta muistelin nähneeni nimen muutamankin kerran Youtuben Top 100:n pohjapaikoilla. Kuka Marilii?

Kappaleen nuhjuinen lyriikkavideo on ladattu Youtubeen vuonna 2012, ja sillä on yli miljoona katsomiskertaa. Entäs Spotify? Jösses, siellä on menty yli platinarajan eli neljän miljoonan – siis kaikkien tutkien alapuolella, ilman yhtään Top 200 -käyntiä. Marilii eli nykyisin 43-vuotias Laura Eklund levytti venäläissävelmän esikoisalbumilleen vuonna 2000. Hän oli Laura Voutilaisen managerina tunnetun Hannele Laurilan löytö.

Mitä on suosion takana? Netistä löytyy reaktioita yli vuosikymmenen takaakin, eikä Tiktok-käyttö näytä selittävän kuin pienen osan. Laajimman käsityksen saa ehkä Youtube-kommenteista. Siellä koetaan yläastenostalgiaa ja muistellaan kesäleirejä. Joku luulee laulajan kuolleen, mikä on tällaisten tarinoiden vääjäämätön sivujuonne. Areenasta kuulin erään syövästä toipuneen toivovan biisiä Puhelinlangat laulaa -ohjelmassa, mikä on ihan ymmärrettävää. Tämä puhuttelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti