torstai 18. maaliskuuta 2021

Pimeydellä kohti valoa

Blind Channelin suosio on nostanut taas esiin englanninkielisen suomimusan roolin hittimarkkinoilla. Asiaa on juu setvitty, mutta ei vähään aikaan eikä tällä tavoin. Kokosin oheiseen graafiin kymmenen vuoden ajalta jokaisen vuoden menestyneimmän kotimaisen englanninkielisen kappaleen. Dark Side on jo nyt ohittanut kaikki edellisen kolmen vuoden aikana julkaistut yritelmät. Klikkaa suuremmaksi.

Graafista näkee, että lajityypin näkyvyys on paljolti ollut vain muutaman vientiorientoituneen nimen vastuulla. Almalla on kolme, Redramalla ja Nightwishillä kaksi vuosilistahuippua – sikäli kun sijaa 122 voi kutsua minkäänlaiseksi huipuksi. How’s the Heartin pistepotti on lähes pelkästään muutaman rockkanavamme ansiota – Radio Rockilla tulee pian tuhat soittokertaa täyteen.

On käytännössä varmaa, että Dark Sidesta tulee isoin englanninkielinen suomihitti viiteen vuoteen, pidemmälle ei vielä kannata veikkailla. Saako se seuraajia Blind Channeliltä tai muilta, en veikkaa sitäkään. Jos saa, niin asialla lienevät jatkossakin ne, joilla on hinkua ulkomaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti