torstai 18. helmikuuta 2021

Sataa sataa ropisee

Joidenkin hittien hirmuuntuminen, listaiän piteneminen loputtomaksi, ei ole kokonaisvaltainen trendi. Myös ylhäällä pistäytyviä pikaputoajia näkee yhä, muutenkin kuin Vain elämää -ohjelman aikaansaamina. Skaala siis on laajentunut, ja huippusijoitus kertoo hitin suuruudesta entistä vähemmän. Superhittien takana roikkumisen spesialistiksi on osoittautunut Kube.

Viime toukokuussa julkaistu 100 on viihtynyt 38 viikkoa striimatuimpien Top 50:ssä niin, että korkein sijoitus on ollut 9 ja matalin (jouluviikko poislukien) 29. Ilman radiosoittoakin listapisteitä on kertynyt niin runsaasti, että siitä on tulossa historian menestynein sata-aiheinen biisi – vaikka vastassa ovat muun muassa Antti Tuiskun Sata salamaa ja Paula Koivuniemen Sata kesää, tuhat yötä.

Sen edeltäjä Japanese Drip kävi kolmantena ja lymyää lähes puolentoista vuoden jälkeen yhä Spotifyn viikkosijalla 82. Striimipotti komeilee yli kymmenessä miljoonassa, mutta senkin peittoaa toistaiseksi All Jucci -albumilla 2018 julkaistu Plug. Kworbin mukaan biisi on korkeimmillaan käynyt Spotifyn päivälistan sijalla 61, mutta kuunteluiden yhteissummaksi ilmoitetaan 10,4 miljoonaa. 100 haaveilee vasta 8 miljoonan ylittämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti