keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Jokapäivä ei ole juhlapäivä

Olen varmaan täälläkin joskus kiitellyt Coldplaytä siitä, että bändi on jaksanut satsata hittibiiseihin, vaikka ei ole enää vuosiin ollut striimi- tai muidenkaan trendien harjalla. Viimeistään Viva la vidan (2008) jälkeenhän se olisi joidenkin aiempien stadionsuuruuksien tapaan voinut ryhtyä julkaisemaan albumien maistiaissinkkuina jotain omituisia taidejulistuksia.

Mylo Xyloto (2011) sisälsi radiolistan ykkösen Paradise, ja sen Ghost Stories -seuraajalta kaksikin biisiä eteni sekä striimien että radion kärkikymppiin, Magic ja A Sky Full of Stars. Kaksi kunnon hittiä lohkesi myös A Head Full of Dreamsiltä, nimittäin Adventure of a Lifetime ja Hymn for the Weekend.

Nyt näyttää siltä, että Coldplay oikeasti tarvitsi nuo iskusävelmät ylläpitääkseen albumisuosionsa. Uutuudelta Everyday Life ei ole löytynyt vastaavia täkyjä, ja se debytoi meillä vaisuhkosti kahdeksantena pudoten saman tien 25:nneksi. Se kenties katoaa jo seuraavalta listalta, mikä olisi dramaattista edellisen albumin 44 listaviikkoon verrattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti