lauantai 7. joulukuuta 2019

Apinan takaa-ajamat

Eilisellä radiolistalla JVG:n Ikuinen vappu peruutti takaisin kärkikymppiin, jossa on nyt vietetty 34 viikkoa – ilman ykkössijaa. Listan hidastuttua radioasemien muuttuneiden strategioiden myötä otin pari vuotta sitten käyttöön sellaisen pisterajoituksen, että vuosilistapisteissä huomioidaan vain 40 parasta Top 40 -sijoitusta. Tänä vuonna systeemiä on sovellettu kolmeen hittiin: Palavaa vettä, Suomen muotoisen pilven alla ja Ikuinen vappu.

JVG on ensimmäisenä ”päässyt” saman rajoituksen piiriin myös Striimatuimmat-listan suhteen, ja Spotifyn vuosikatsaukset näyttävät heittävän Ikuista vappua sielläkin kunnolla ylöspäin. Jos jollekulle on vielä epäselvää, se on pisteytyksessäni vuoden ja myös päättyvän vuosikymmenen kookkain hitti. Kaikkien aikojen sijoitus paljastuu myöhemmin erillisessä projektissa, enkä itsekään ole siitä varma – kunkin hittivuoden kertoimethan tarkistetaan aina vuosilistan valmistuessa.

Ikuisen vapun vuosilista-asema ei ylivoimastaan huolimatta ole täysin ratifioitu: Tones and In Dance Monkey näyttää jatkavan vahvasti (nyt striimi- ja radionelonen) ties kuinka pitkään. Jouluna se saa tehdä tilaa sesonkivyörylle, mutta tammikuussa laidun on taas avara. Sama koskee potentiaalista kotimaista pisterohmua, Behmin (kuvassa) striimiykköstä ja radionousijaa Hei rakas. Tilanteen tullen sen kiintiö tulee täyteen vasta ensi elokuussa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti