sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Nouseva neuroosi

Jähmeästä yläpäästään huolimatta viikon albumilista on aika vivahteikas. Kiinnostava etenijä on Keko Salatan Neuroottinen, dramaattinen, charmikas, jonka kuusi listaviikkoa ovat tuottaneet sijoitusketjun 21–18–14–16–12–7. Hiljenevänä sesonkinahan tuosta voi ponnistaa vaikka mihin, jollei kesällä maassamme puhkea laajamittainen autotune-allergia.

Aniharvoin on enää kerrottavaa hittikokoelmista, mutta Samu Haberin Vain elämää -pestin innoittamana uudelleenjulkaistu Sunrise Avenuen Fairytales – Best of (2014) teki re-entryn 12:nneksi. Aikoinaan se ylsi vain sijalle 27, mutta Saksassa ykköseksi. 50-vuotisremiksauksensa myötä brittilistan kärkeen syyhkinyt The Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band palasi meillä 23:nneksi.

Erityismaininta myös Antti Tuiskun albumille En kommentoi, joka 106. listaviikollaan kohosi yhdeksänneksi. Ainoastaan yksi yli sataviikkoinen levy on aikaisemmin nähty Top 10:ssä, ja siitä on aikaa: The Sound of Music -soundtrack vuonna 1968. Adelen 21 nappasi viimeisen kärkikymppisijansa 90. viikollaan ja Leevi and the Leavingsin Keskiviikko 89. viikollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti