torstai 1. kesäkuuta 2017

Merkkikuukausi 6/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Procol Harum
Brittiyhtye merkkautti neljä Top 20 -albumia, mutta vasta 6–10 vuotta A Whiter Shade of Pale -hitin jälkeen. Single nousi nelossijalle.

40 vuotta: Jamppa Tuominen
Monen levy-yhtiön hylkäämä ja moneen kertaan levytetty sinkku Aamu toi, ilta vei sinkosi kuin sinkosikin Tuomisen huippusuosioon – ja oikeastaan tönäisi samalla käännösiskelmäkulttuurin lopulliseen alamäkeen.

35 vuotta: Eva Dahlgren
35 vuotta: Falco
35 vuotta: Imagination

Vaikka Dahlgren ei juuri ole juhlinut singlelistoilla, sinne hän kuitenkin ensiksi pääsi Ingenting-biiseineen. Falcolle ja Imaginationille taas sinkut olivat leipälaji, läpilyönteinä Der Kommissar ja Just an Illusion.

30 vuotta: The Cure
30 vuotta: King Diamond

Ensimmäinen Curen seitsemästä lista-albumista Suomessa oli Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me. King Diamondin Abigail oli ensimmäinen yhdeksästä.

20 vuotta: Radiohead
20 vuotta: Savage Garden
20 vuotta: Dimmu Borgir

20-vuotisjuhlansa takia paljon esillä ollut OK Computer oli Radioheadin kolmas albumi, mutta tosiaankin vasta eka tilastoissamme. Savage Gardenin nosti esiin single I Want You,  Dimmu Borgir viihtyi 15 viikkoa Top 40:ssä albumilla Enthrone Darkness Triumphant.

15 vuotta: Jean S.
Syksyllä ainakin nykymuodossaan toimintansa lopettava ryhmä pääsi kolmasti albumilistan kärkiviisikkoon, pelinavaajan nimi oli Kesämies.

5 vuotta: Ed Sheeran
Sheeranin eka levy johdannaisineen ei vielä suomalaisia muutoin säväyttänyt, mutta Lego House napattiin radiosoittoon sijan 8 edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti