sunnuntai 14. elokuuta 2016

Söpö murskavoitto

Spotifyn päivälistoilla on totuttu näkemään riuskoja aloituksia ja ykkösdebyyttejä, mutta neljä kuukautta toimineella virallisella striimauslistalla ne ovat melko harvinaisia – moni suosikkihitti on tullut mukaan viikkokatsaukseen vajaa-aikaisesti. Nyt ensimmäistä kertaa Top 50:n ykkös- ja kakkossijat ovat kumpikin uutuuksia. Kärkeen rynni tuottajana, biisintekijänä ja Smakin kitaristina tunnetun Hank Solon eka oma hitti Söpö perässään suoratoistossa pärjäämään tottuneen Nikke Ankaran Mona Lisa.

Aiemmin ykkösdebyytteihin ovat yltäneet vain Petri Nygårdin Pannaan Suomi kuntoon ja JVG:n Hehkuu. Suoraan kakkosiksi menivät Teflon Brothersin Hubba Bubba ja Sannin Vahinko. Kumpikaan niistä ei enää noussut avaussijaltaan, ja sama kohtalo näyttää koituvan myös Mona Lisalle. Ulkomaisista parhaiten on aloittanut Major Lazerin Cold Water neljäntenä.

Striimien yhdeksäntenä esittäytyy Sucker for Pain esittäjärimpsulla Lil Wayne, Wiz Khalifa, Imagine Dragons, Logic, Ty Dolla Sign & X Ambassadors. Billboard julkaisi hämmentävän artikkelin, jonka mukaan Lil Wayne on Hot 100 -historian toiseksi eniten Top 40 -merkintöjä kerännyt miesartisti, 69! Oli pakko tsekata: vain viisi niistä on täyssooloja, 17 muussa hän on pääesiintyjä ja loput ovat vierailuja. Suomen listoille hän on tähän mennessä päässyt vain vierailijana kuusi kertaa, mutta Sucker for Painin myötä annoin periksi ja myönsin miehelle lopulta oman hakusanan L:n kohdalle.

Biisi on mukana Suicide Squad -kohuleffan soundtrackillä, joka debytoi albumilistan kahdeksantena. Kymmenenneksi ilmaantui ranskalainen DJ Snake, jonka pitkäsoiton Justin Bieber -vetoinen johtosingle Let Me Love You komeilee latauslistan kärjessä. Viikon korkein uutuus kuudentena on kuitenkin ruotsalaisen Blues Pillsin kakkosalbumi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti