perjantai 1. tammikuuta 2016

Merkkikuukausi 1/2016

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Hector
18-vuotiaan Heikki Harman eka listalevy oli Palkkasoturi-single. Albumitilastoon hän pääsi vasta seitsemän vuotta myöhemmin.

45 vuotta: Hortto kaalo
45 vuotta: Uriah Heep

Pikkuhittiä Miksi ovet ei aukene meille seurannut Hortto kaalo -lp roikkui listoilla puolitoista vuotta. Vielä yleisempi listavieras Uriah Heep avasi pelin albumilla Very ’Eavy, Very ’Umble.

40 vuotta: Merja Rantamäki
Mä mistä löytäisin sen laulun oli Rantamäen selvästi suurin menestys, mutta listapistäytymisiä riitti kolmelle vuodelle.

35 vuotta: Riki Sorsa
35 vuotta: Talking Heads
35 vuotta: Dead Kennedys

Sorsa esittäytyi Can’t Stand Dancing -singlellä juuri ennen euroviisuedustuspestiään. Rocktoimittajien suosikit Talking Heads ja Dead Kennedys debytoivat kernaammin albumitilastossa (Remain in Light ja Fresh Fruit for Rotting Vegetables).

30 vuotta: Whitney Houston
30 vuotta: Pet Shop Boys
30 vuotta: Heart

Houston ja Heart valloittivat maamme omannimisillään albumeilla – Heartilla kyseessä oli jo uran kahdeksas pitkäsoitto. Pet Shop Boysin läpimurto oli tietysti single West End Girls.

25 vuotta: Chris Isaak
Kun Wicked Game nousi pikku viipeellä hitiksi Villi sydän -elokuvan ansiosta, sen nimellä julkaistiin kokoelma Isaakin kolmen albumin raidoista, ja kokoelma ehti meillä listoille ennen nimisinkkuaan.

20 vuotta: Backstreet Boys
20 vuotta: Marita Taavitsainen

We’ve Got It Goin’ On -sinkun ansiosta Backstreet Boys nousi meillä listasuosioon lähes puolitoista vuotta aiemmin kuin kotonaan USA:ssa. Tuore tangokuningatar Taavitsainen yllätti kierrättämällä vanhaa Taiska-hittiä Moi moi vain.

15 vuotta: Outkast
15 vuotta: Entwine

Molemmat ilmestyivät sekä single- että albumilistalle tammikuussa 2001. Entwine kirjautti hiljattain seitsemännen lista-albuminsa – Outkast palasi lavoille toissavuonna, mutta ei lupaile levyjä.

1 kommentti:

  1. "Albumitilastoon hän pääsi vasta seitsemän vuotta myöhemmin."
    Niin, Hectorin eka soololevy ilmestyikin vasta loppuvuodesta 1972, joten ei aiemmin olisikaan voinut päästä albumitilastoon...

    VastaaPoista