perjantai 22. tammikuuta 2016

Feidattu tulevaisuus

Vaikka JVG:n uutuus Paluu tulevaisuuteen syyhki nopeasti suoratoistolistojen kärkeen, se on sittemmin syrjäytetty aika varmaotteisesti. Spotifyn tuoreimmalla päivälistalla norjalaisen Alan Walkerin verkkainen edm-raita Faded johtaa sitä jo lähes 30 prosentin erolla. Vasta 18-vuotias Walker julkaisi biisinsä ensin instrumentaalina, mutta hittiversiolla laulaa Iselin Solheim, itsekin ansioitunut biisintekijä – ainakin brittiläinen Scandipop-sivusto on hänestä kovin mehuissaan.

Faded ylitti nopeasti myös radiosoiton Top 20 -kynnyksen, mutta siellähän viime aikona pikaista etenemistä on usein seurannut notkahdus. JVG:kin debytoi 14:ntenä ja sai seuraaviksi sijoikseen 22:n ja 15:n. Antti Tuiskun Party (papiidipaadi) ehti niin ikään vajota 14. sijalta 37:nneksi, mutta tekee taas maltillista nousua. Kärjekkäimmin tässä suhteessa on käyttäytynyt n Minne tuulet vie, joka romahti toisella listaviikollaan 11–79, mutta on nykyisin Top 20:n vakioasukki.

Mira Luodin eka soolosingle Pinnan alla debytoi viime viikolla 35:ntenä ja lipsui siitä nyt yhden pykälän. Jos vertaisi pelkkiä painottamattomia soittomääriä, niin Pinnan alla olisi tilastossa peräti viidentenä 298 soittokerrallaan. Duokaveri Paula Vesala pysyisi tuossakin laskennassa hänen edellään – Tequila oli viime viikon ykkönen ja tämän viikon kakkonen päästettyään Apulannan palaamaan paalupaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti