lauantai 28. huhtikuuta 2012

Skitsoillen takavasemmalle

Monenlaisia The Voice of Finland -johdannaisia näkyy sekä Spotifyn että Itunesin listauksissa. Mutta eräänä show’n kohokohtana hehkutettu Robin-esitys Faija skitsoo ei ole jaksanut herättää muita reaktioita kuin Spotifyn soitetuimpien 99. sijan. Kolme viikkoa sitten You Tubeen laitettu video kartutti loppuviikolla katseluitaan noin 20 tuhannen päivävauhtia, mikä Frontside Ollie -myllytykseen verrattuna on varsin vähän.

Jääkö Robin yhden hitin ihmeeksi?

Vielä liian aikaista sanoa, voihan hän vaikka tehdä 2020-luvulla jonnatervomaat. Mutta tuo suomalaisittain harvinainen ilmiö, että artisti jää mieliin/tilastoihin vain yhden biisin ansiosta, on 2000-luvulla selvästi yleistymässä. Julistan täällä maanantaina kymmenen merkittävintä kotimaista yhden hitin ihmettä 40 vuoden ajalta, ja nimet painottuvat ajanjakson alkuun ja loppuun. 1980-luvulta ei mukaan mahdu ketään.

Tuo viimeinen lause on kriteerieni syytä. En kelpuuttanut muissa yhteyksissä tutuksi käyneitä, esimerkiksi tv-humoristeja (Aki & Turo, Tony Halme, Marja Tyrni...), euroviisuedustajia ja idoleita. Raakkasin myös käännös/kierrätyshitti-ihmeet kuten Vera Teleniuksen (Miljoona ruusua), Jari Huhtasalon (Äideistä parhain) ja Denigraten (Mombasa). Ja aiemmin yhtyeessä menestyneet sooloilijat Kim Lönnholmin ja Tean.

Lähihistoriassa rajanveto käy vaikeammaksi. Esimerkiksi Poika (saunoo) -Pojun jätin vielä pois, vaikka hänen ja Sakari Kuosmasen umpilaskelmoidun Kipinä-lätkähymnin video on houkutellut surkeat 3600 katsojaa. Poju muuten ylsi omalla Pasi Heinonen -nimellään radiolistan 17:nneksi vuonna 2004 (Bensaa ja paperia). Maanantaina siis lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti