sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Rautakuori, rautavuori


Titanicista tulevat listaihmiselle toki ensiksi mieleen vuoden 1997 jymyleffan soundtrack (kaksi viikkoa Suomen ykkösenä) ja Frederikin biisi, joka vuoden 1981 tyrmäävästä euroviisuraatituomiosta huolimatta kasvoi alansa klassikoksi. Mutta tänä laivan uppoamisen satavuotispäivänä voisi muistella yhtyettä nimeltä Titanic.

Vaikka norjalaiskokoonpanolla oli brittiläinen vokalisti, sen ainoa kansainvälinen menestys tuli instrumentaalilla Sultana. Ei tarvitse paljon välittäjäaineita havaitakseen sen Santana-vaikutteiseksi. Biisi eteni lokakuussa 1971 brittilistan viitoseksi ja joulukuussa Suomenkin singletilastoon. Albumi Sea Wolf näkyi myös 21:ntenä helmikuussa 1972, mutta merkinnät tyrehtyivät siihen.

Alkuperäinen Titanic hajosi jo vuonna 1979, mutta eivätkös nämäkin äijät ole koonneet 2000-luvulla rivinsä. Tämä versio Sultanasta taltioitiin toissa syksynä. Vaikka ryhmä on kevätkiertueella pitkin Norjaa, Sveitsiä ja Ranskaa, täksi vuosipäivän illaksi ei ole jostain syystä merkitty keikkaa. Alan perinteitä kunnioittaen Titanic väittää kotisivuillaan myyneensä urallaan hilpeät 27 miljoonaa albumia – taisivat summaan lipsahtaa mukaan tuon soundtrackin lukemat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti