tiistai 3. huhtikuuta 2012

14 + 7 = 14,7

Suomen radiosoittoja sormenjälkitekniikalla kirjaavaan Nielsen Music Control -koneistoon on ajettu seitsemän uutta asemaa: Radio City, Metroradio, Radio Kajaus, Radio Pooki, Radio Pori, Radio Vega ja Spin FM. Kaukana kuuntelupisteistä toimivat asemat kuten kajaanilainen Kajaus on päässyt mukaan nettiradionsa ansiosta. Yhteensä tarkkailtavia radioita on nyt 21.

Muutoksen vaikutusta listatuloksiin ei vielä huomaa, sillä  uusien taajuuksien soitot palkittiin ensitestissä ainoastaan 0,001 pisteellä. Mutta tulipa tiedoksi, että tämänviikkoinen ykkönen Trainin Drive By ehti soida Radio Porissa 20 kertaa. Kertoimet tuskin kasvavat jättimäisiksi jatkossakaan – esimerkiksi jo vuosia mukana olleen ja varsin hittipitoisen Sun FM:n osuus lopputuloksista on vain 0,5 prosenttia. Silti Sunin 33 soittoa vaikuttivat Samuli Edelmannin Tähtipölyä-hitin sijoitukseen (13) viiden pykälän verran!

Tehorotaatioon tottuneen The Rasmuksen I’m a Mess ei kuudessa viikossakaan ole jaksanut 16. sijaa ylemmäs. Se kyllä pyörii yhdeksällä asemalla, mutta harvakseltaan. I’m a Mess ei näy vielä lainkaan Spotifyn Top 100:ssa, vaikka popularity-palkkeja on ainakin yhtä paljon kuin monella Top 20 -hitillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti