maanantai 29. kesäkuuta 2009

Tarjonnan ehdoilla

Kuten jo laajalti on uutisoitu, eiliset brittilistat täyttyivät Michael Jacksonin musiikista – Top 75 -singletilastosta 20 kappaletta oli hänen laulamiaan. Korkeimmalle noussut Man in the Mirror on ylempänä (11:ntenä) kuin ilmestyessään ensimmäisen kerran 1988. Albumien Top 20:ssä on viisi Jackson-levytystä, joista Number Ones rynnisti ykköseksi kahden päivän myynnillä.

(Edes yksi uutinen, jonka totuuspohjaan voi luottaa, uskomattoman raikas tuulahdus mediatunkiossa.)

En menisi silti tekemään dramaattisia ennustuksia muiden maiden tilanteista etenkään albumipuolella ja etenkään maissa, joiden tilastoissa ei huomioida digilatauksia. Brittikaupoissa fyysisten levyjen myyntiä auttoi se, että monet olivat jo varautuneet heinäkuisten konserttien stimuloimaan kysyntään ja varastoissa oli mitä myydä. Suomessa pitää vielä sählätä epämääräisten midprice-kriteerienkin kanssa. King of Pop on ainakin Top 40 -kelpoinen ja todennäköisin listapalaaja, niin kattamaton kokoelma kuin onkin.

3 kommenttia:

 1. Jackson-uutisoinnissa on pitkästä aikaa nähty kunnioittavaakin sävyä, mikä ilahduttaa. Epäreiluimmin julkisuudessa kohdeltu ihminen maailman historiassa ei valitettavasti pääse sitä itse näkemään.

  VastaaPoista
 2. Alkuun oli kunnioitusta, joo, mutta nyt näyttää lähteneen lapasesta, kuten tietysti odottaa saattoikin. Suomalainen lehdistö on jo lähtenyt peesailemaan The Sunia. Lasten äiti ja lastenhoitaja ovat jo puhuneet, kohta joku iskee tarvittavat miljoonat Jacksonin lääkärin kouraan. Sitten saataneen selvitykset elvytystä yrittäneeltä lääkintähenkilökunnalta ja Jacksonin omilta työntekijöiltä. Bubbleskin on kuulemma palaamassa julkisuuteen...

  Kyllä tämä "jälkihoito" tästä vielä arvottomaksi muuttuu.

  Hienoa on tietysti se, että osa ihmisistä onnistunee näkemään kohun yli Jacksonin musiikkiin. Ostopotentiaalia löytynee, sillä vanhempi polvi on kuunnellut Thrillerinsä, Badinsä ja Off The Wallinsa vinyyleiltä. Nyt on tullut aika päivittää ne CD-muotoon tai iTunesista. Tavara liikkuu varmasti...

  VastaaPoista
 3. Otan sanani takaisin. Ei sitä kunnioitusta tai edes tavallista tahdikkuutta todellakaan pitkälle riittänyt.

  VastaaPoista