keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Soittokieltoradiohittejä

Albumilistan kahdeksasta uutuudesta kuusi asettui huolestuttavankin tuttuihin ja arvattaviin asemiin: Amorphis 1, Asa & Toverit 4, Marilyn Manson 9, Eros Ramazzotti 16, Eternal Tears of Sorrow 19 ja Devin Townsend 26. Amorphisin toinen ykkösalbumi Skyforger oli ehkä odotettua ylivoimaisempi – yhden viikon myynti nosti sen lähelle vuoden ostetuimpien levyjen Top 20 -laskelmaa, jonka päivitän huomenna.

Ilahduttavan hölmistyksen aiheutti kauhean Jean S:n jääminen sijalle 35, mutta varsinainen yllättäjä on viitossijan Aamupojat. Vaikka NRJ:n aamujuontajilla on riittämiin musiikkitaustaa – Anssi Honkanen on viipyillyt listoillakin Kaksio-duon puolikkaana – radioäänten tekemä albumi on sangen harvinainen konsepti. Nimekkäitä vierailijoita riittää Toni Wirtasesta Päivi Lepistöön.

Radiohitit-nimi on toki sikäli paradoksaalinen, että muut asemat kuin NRJ eivät taatusti kajoa levyyn edes sillä kuuluisan pitkällä kepillä. Tai mistä sen tietää, jos Ylex ja Voice yllättäisivät listaohjelmissaan – Muuvit-biisi kun on sinkkujen Top 20:ssä ja luultavasti myös huomisella latauslistalla. No, kyllä sen melkein tietää.

1 kommentti:

  1. Voice-radion Latauslistassa ei soitettu Aamupoikia, vaikka yleensä kaikki uutuudet soitetaan. Hätäisesti sentään mainitsivat.

    VastaaPoista