sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

|46| Underneath Your Clothes

Listablogin kesäsarjassa esitellään 50 hittiä -listan (1992–2007) koko laadinta-aikakauden 50 menestyneintä kappaletta.

Shakira: UNDERNEATH YOUR CLOTHES (Epic 2002)
Kokonaispisteet: 3218,85
Listaviikot: 25
Korkein sijoitus: 2
Korkein viikkopistemäärä: 213,48
Sijoitus singlemyyntilistalla: 8
Sijoitus Suomen Radiolistalla: 2
Kulttuurillinen merkittävyys 0–10: 3
Oma arvosana 0–10: 3

Suomen listahistorialle on ominaista, että suurten hittien follow-upit saavat ”liikaa” huomiota. Jotkut radioasemat yrittivät nostaa Underneath Your Clothesia edeltäjä Whenever, Wheneverin rinnalle turhan aikaisin, minkä seurauksena se roikkui kuvioissa pitkään ilman kunnon tehorotaatiota. Se kelpasi kuitenkin kaikille Radio Suomesta NRJ:hin ja täten kiipesi radiolistan kakkoseksi. Kokonaispisteisiin vaikutti myös Laundry Service -albumin jatkuva viihtyminen Top 5:ssä.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Ups, virheklikkaus..
  Eikö ole varsin yleistä, että muualla hiteiksi nousseet kappaleet tulevat meille hieman myöhässä? Ja sitten seuraajaan tartutaan suurin piirtein samoihin aikoihin kuin muualla. Ehkä siksi monet seuraajahitit ovat sitä isoa läpimurtoa suurempia. Tosin ei Shakiran tapauksessa...

  VastaaPoista
 3. Nuo ylisuuret follow-upit ovat enemmän 80- ja 90-lukujen ilmiö, jolloin tiskijukkien ostokset määrittelivät enemmän sinkkulistan sisältöä. Right Said Fredin I'm Too Sexy nousi sijalle 19 ja sen seuraaja Don't Talk Just Kiss kuudenneksi.

  Mutta kyllä albumeita ostava kansakin on joskus käsittämätön. Tracy Chapmanin legendaarinen esikoislevy ei myynyt Suomessa kultaa, mutta sen mitätön ja hititön seuraaja Crossroads myi.

  VastaaPoista
 4. Nyt kun kerroit tuon esimerkin, niin tajusin pointin tarkemmin. Bongailin tuossa kirjastasi muitakin vastaavia, esimerkiksi Reel 2 Realin I Like to Move It jäi pienemmäksi sinkkuhitiksi kuin sen seuraaja Go on Move, jota tuskin muistaa juuri kukaan.
  (Ylpeänä omistan Reel 2 Realin albumin...)

  VastaaPoista
 5. mmm mmm... Ja sinkkulistojen mukaan Crash Test Dummies yhtyeen isoin hitti Suomessa oli Afternoons & Coffeespoons.

  VastaaPoista