keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Rubicon-joki kannatti ylittää

Viikon albumitilasto tarjoaa myönteisiä merkintöjä moneen ansioluetteloon. The Sounds paransi edellisen levynsä 27. sijasta neljänneksi, ja Honey B & T-bones (21) sekä Rancid (29) ovat korkeammalla kuin koskaan aiemmin pitkillä urillaan. Ainoa ilmeinen miinus on superkokoonpano Chickenfootin debyytti vasta sijalla 36. Ehkä sinkuissa pärjäävä Astekin odotti parempaa numeroa kuin 31.

Sounds jätti taakseen Bruce Springsteen & The E Street Bandin (5) ja Faith No Moren (6) kokoelmat. Vaikka Ylen lista ei E Street Bandiä mainitse, se on olennainen biisikoostumuksen kannalta, koska Greatest Hits ei sisällä lainkaan musiikkia ajanjaksolta 1985–2001, jolloin Springsteen levytti ilman tunnettua kokoonpanoaan. Vuonna 1995 ykköseksi noussut Greatest Hits on todellakin eri äänite kuin tämänkertainen.

17:ntenä debytoiva Alexander Rybak on ensimmäinen ulkomainen euroviisuvoittaja albumilistallamme sitten Herreysin (1984)! Aikavälin voittajista Celine Dion, Carola Häggkvist ja Toto Cutugno ovat toki olleet mukana, mutta muulla kuin viisuaineistollaan. Ja ei-voittajista esimerkiksi Latvialle vuonna 2000 kolmossijan tuonut Brainstorm ylsi sijalle 13 My Star -kilpailukappaleen sisältäneellä pitkäsoitollaan. Radiot eivät näytä luottavan Rybakin lumovoimaan, sillä Fairytale on Music Control -listalla vasta 64:ntenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti