maanantai 4. elokuuta 2008

Unohtumaton BBAF

Abban vuonna 1992 julkaistu kokoelma Gold palasi taas Britannian albumilistan ykköseksi Mamma Mia! -elokuvan siivittämänä. Viime viikolla kerroin yhtyeen musiikista koostettujen cover-albumien menestyksestä, ja nyt keksin vertailla, mitkä Abba-hitit ovat päässeet useimmin niille mukaan. Vertailussa ovat Mamma Mia!, A-teensin The Abba Generation, Rajaton Sings Abba, Erasuren ep Abba-esque ja edellämainittu Gold-kokoelma. Vain yksi biisi on mahtunut kaikille viidelle äänitteelle.

5: Voulez Vous
4: Dancing Queen
4: Gimme! Gimme! Gimme!
4: Lay All Your Love on Me
4: Mamma Mia
4: S.O.S.
4: Take a Chance on Me
3: Does Your Mother Know
3: Money Money Money
3: The Name of the Game
3: One of Us
3: Super Trouper
3: The Winner Takes It All

Aika hämmästyttävää, että Knowing Me Knowing You ei ole mukana yhdelläkään mainituista coverlevyistä. Waterloo, Chiquitita ja Fernando ovat vain Rajattoman albumilla. Goldilla ne soivat tietenkin kaikki. Vaikka Gimme! Gimme! Gimme! ei päätynyt Erasuren ep:lle, duo julkaisi sen O L'amour -sinkkunsa b-puolena, joten senkin voisi nostaa viitoslevelille yllättäjä Voulez Vous'n seuraksi.

Perusteltakoon vielä, miksi en ikinä kirjoita Abbaa versaalikirjaimin. Sitä pidetään lyhenteenä jäsenten etukirjaimista, mutta aluksihan kvartetti esiintyi ja levytti nimellä Björn Benny Agnetha Frida eli BBAF. Eikä kukaan lausu nimeä aa-bee-bee-aa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti