keskiviikko 13. elokuuta 2008

2+1=7 (toistaiseksi)

Pitihän sen presidentinrouvan tännekin tunkea. Carla Brunin albumi Comme si de rien n’était on komeillut jo Ranskan ykkösenä ja useankin keskieurooppalaisen listan Top 10:ssä, ja tällä viikolla se debytoi Suomessa sijalla 23. Myös The Jonas Brothersin jenkkisuosio on säteillyt tänne sijan 32 edestä.

Keikkakäynnit heittelevät edelleen vanhoja albumeita korkealle: Tampere-talossa konsertoineen Paul Ankan kokoelma teki re-entryn seitsemänneksi. Pori Jazzillahan on tässä suhteessa yleensä vahva vipuvarsi, mutta eipä sekään auttanut mediassa lähes pääesiintyjäksi nostettua Mary J. Bligea, jolla ei edelleenkään ole yhtään merkintää Suomen albumilistalla.

Singlelistan korkein uutuus Kaksi puuta (5) on Juha Tapion ensiesiintyminen koko tilastossa. Seitsemäntenä näyttäytyy uusi versio Ismo Alanko Tehollan biisistä 2x1=1, jossa vierailee Jonna Tervomaa. Sijan 10 Disturbia on jo Rihannan kahdeksas Top 10 -single Suomessa, mutta ykköseksi niistä ei ole yltänyt mikään.

Suurimmaksi ulkomaiseksi hitiksi nelossijalle on edennyt Katy Perryn I Kissed a Girl, jossa kaksi viime vuosien tehokkainta hitinsuoltajaa on yhdistänyt voimansa: Max Martin ja Cathy Dennis. Perryn menestyksestä kuorii kermat päältä EMI-yhtiö, sillä Sony BMG ehti kuulemma antaa hänelle kenkää ennen äkkisuosiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti