keskiviikko 27. elokuuta 2008

Sadetta silmujen niskaan

Hengen voimalla tuotettujen pienkustanteiden pikavisiitit Top 40:n kärkipäässä jatkuvat. Kakkosena debytoiva The Rain on joidenkin edeltäjiensä tapaan useamman albumin veteraaniryhmä, jonka kannatus vihdoin kanavoituu tilastotekniikan ymmärtämään muotoon. Nähtäväksi jää, tekeekö Yhtä kuin voitto uuden ennätyksen siinä, kuinka korkealla levy voi ainoalla listaviikollaan käydä vai siunataanko sitä edes suunnilleen normaalilta näyttävällä myyntikäyrällä.

Yllättävin sademiehille häviäjä on Simo Silmu, jonka soolouraa voisi pitää jumiutumiseen taipuvaisena. Kun kaksi edellistä levyä saavuttivat korkeimmillaan sijan neljä, niin eikös Punaisessa talossa myös ilmaannu tutulle paikalle. Happoradio kykeni merkittävään irtiottoon aiemmista listakuvioistaan, sillä 24., 28. ja 23. sijojen jatkoksi Kaunis minä -albumi nousi viidenneksi.

Nettiä tutkimalla voisi niin ikään päätellä, että 10:nneksi nouseva Che Guevara on Happoradion eka Top 10 -single, mutta – ha! – näin ei ole. Ylen lista-arkistosta ja sen myötä finnishcharts.comista näet puuttuu lista 3/2003, jossa Sinä-single oli seitsemäntenä. Arkistot eivät myöskään näytä Metallican kaikkia ykkössinkkuja. Uusi The Day That Never Comes on jo kahdeksas sellainen.

2 kommenttia:

  1. Mikä onkaan tuo ainoan listaviikon ennätys? Ei nyt muistu mieleen, vaikka olet sen varmasti maininnut.

    VastaaPoista
  2. Viitossijalla on käynyt parikin levyä, molemmat livesellaisia: Mariza ja Exit.

    VastaaPoista